Privacyverklaring Floris van Bommel

Net als u zijn ook wij voorzichtig in de omgang met onze persoonsgegevens. Als u onze website bezoekt, verkrijgen wij persoonsgegevens die u met toestemming aan ons bekendmaakt. Dit gebeurt onder andere door het bestellen van een artikel via de webshop, door het invullen van formulieren of het aanzetten van vinkjes voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief inschrijving. Wanneer wij gegevens van u hebben verkregen doen wij er alles aan deze persoonlijke gegevens zorgvuldig te verwerken en beveiligen.

Het kan zijn dat u voor of na het lezen van deze privacyverklaring liever niet heeft dat wij persoonsgegevens van u bewaren en verwerken. In dat geval kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking: Floris van Bommel International BV, Oisterwijkseweg 40, 5066XD Moergestel. Telefoon: 013 51 36 940. E-mail: webshop@florisvanbommel.com.

In deze Privacyverklaring verwijzen "wij", "onze" en "ons" naar Floris van Bommel, en verwijst "u" naar de bezoeker/ gebruiker van de Webshop.

Bovenstaande betekend onder andere dat:

    a. wij duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dit doen wij via deze privacy en cookieverklaring;
    b. wij onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
    c. wij u vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
    d. wij passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
    e. wij uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.
Floris van Bommel is verantwoordelijk voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden u aan deze zorgvuldig te lezen.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 22-05-2018.

Inhoudsopgave


1. Welke Persoonsgegevens bewaren wij

Wij bewaren en gebruiken uitsluitend persoonsgegevens die rechtstreeks door u zelf worden opgegeven, in het kader van de door u gevraagde dienst, of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken. Floris van Bommel slaat uw gegevens op in een beveiligde database. Wij gebruiken en bewaren de volgende gegevens:

    1. Naam, adres en woonplaats (NAW) opgeslagen als bezorgadres en eventueel factuuradres.
    2. Telefoonnummer (voor vragen over de aflevering)
    3. E-mailadres (o.a. benodigd om een bevestigingsmail van een order te kunnen sturen)
    4. Betalingsgegevens (creditcard gegevens worden gehasht/ zijn niet volledig zichtbaar)
    5. Geslacht (om men in de bevestigingsmail juist te kunnen aanspreken)
    6. Geboortedatum (enkel bij betalingen via Klarna vanwege de verplichtstelling van Klarna, alleen in Nederland)
    7. IP-adres (deze wordt gehasht waardoor de laatste 3 cijfers niet in te zien zijn)
    8. Aankoopgeschiedenis 9. Locatiegegevens

2. Doel van het verwerken en bewaren van uw persoonsgegevens

2.1. Voldoen aan de wettelijke verplichtingen

2.2. Ter afhandeling van uw bestelling

Wanneer u bij ons een bestelling plaatst, maken wij voor de afhandeling daarvan gebruik van uw persoonsgegevens. Indien dat nodig is voor een goede afhandeling kunnen wij uw persoonsgegevens ook aan derden verstrekken. Zo sturen wij uw ordergegevens door naar een door ons beheerd order management systeem en zullen wij uw adres moeten delen met de transportleverancier. Meer hierover in artikel 4.

2.3. Ter registratie van een account

Voor het plaatsen van een order en de inzage van aankoophistorie via onze webshop kunt u zich registreren met een account op onze site. Na registratie bewaren wij via de door u gekozen gebruikersnaam een aanvullende opgegeven persoonsgegevens. Wij bewaren deze gegevens zodat wij u kunnen contacteren in het kader van uitvoering van de overeenkomst. Het is niet verplicht een account aan te maken.

2.4. Ter verwerken van uw betaling

De voor de verwerking van uw betaling benodigde persoonsgegeven delen wij met de geautoriseerde betalingspartner Adyen. Om betalingen zo veilig mogelijk te maken, wordt privacy gevoelige informatie in versleutelde vorm verzonden. Dit betekent dat de informatie via een beveiligde verbinding wordt verstuurd en dat uw creditcardgegevens niet door externe partijen gezien kunnen worden. Adyen voert direct controle uit bij de bank en stelt vast of een betreffende creditcard geldig is voor aankopen. Onze betalingspartner verwerkt uw creditcardgegevens op de juiste wijze zoals vastgelegd in de internationale veiligheidsstandaard PCI DSS. Voor meer informatie verwijzen wij u naar artikel 4.

2.5. Voor het beantwoorden van vragen

Wij bieden u via onze webshop de mogelijkheid om vragen te stellen middels een contactformulier. U kiest zelf welke gegevens u verstrekt. Dit geldt ook voor het telefonisch doorgeven van bepaalde gegevens. Wanneer u contact zoekt met onze klantenservice zullen wij mogelijk ongevraagd leverings- of ordergegevens gebruiken om u te helpen een probleem of vraag op te lossen.

2.6. Voor het verzenden van nieuwsbrieven via e-mail

Wij bieden de optie u in te schrijven voor een nieuwsbrief waarmee wij geïnteresseerden informeren over onze producten en/of diensten. U geeft hiervoor uw e-mailadres op, en registreert daarnaast uw voorkeur voor welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen (dames en/of herencollectie). Wij vragen u dus niet om uw geslacht maar om uw interesse zodat wij u gericht nieuwsbrieven kunnen sturen. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee u zich kunt afmelden. U kunt zich enkel afmelden via de nieuwsbrieven of door contact op te nemen met ons (zie artikel 11.) U kunt zich niet uitschrijven in uw profiel of op een andere plek binnen de website. Uw e-mailadres wordt slechts met uw expliciete toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees.

2.7. Eenmalige E-mail

Wij kunnen de gegevens die u aan ons verstrekt na het plaatsen van een order gebruiken om u éénmalig een gepersonaliseerd e-mail bericht te sturen over producten die voor u interessant kunnen zijn. Deze e-mail wordt ook gebruikt om u naar uw tevredenheid te vragen.

2.8. Voor het bepalen van uw locatie

Wanneer dat nodig is voor de dienst, kunnen wij locatiegegevens van u verzamelen. Hiervoor wordt op het moment dat wij deze van u vragen eerst uw toestemming gevraagd. Dit doen wij bij het gebruik van onze storelocator, zodat wij u kunnen helpen snel een winkel in uw buurt te vinden.
Tevens kunnen deze (locatie) gegevens opgeslagen en verwerkt worden door de aanbieder van bijvoorbeeld de navigatie/kaartensoftware, zoals Google Maps. De gegevens kunnen ook worden gebruikt door bedrijven als Google of Apple die u diensten leveren rondom locatievoorzieningen. Wij hebben hier geen invloed op. Wij raden u aan de privacy verklaringen te lezen van de desbetreffende aanbieders.

3. Publicatie en verkoop van uw gegevens

Wij publiceren of verkopen uw persoonsgegevens in geen enkel geval.

4. Verstrekking van persoonsgegevens aan derden

Alleen wanneer dat voor de diensten die wij aan u leveren, of voor de uitvoering van de met u gesloten overeenkomst nodig is, geven wij de daarvoor benodigde persoonsgegevens door aan door ons geselecteerde partners. Deze partners zijn (mede) gevestigd buiten de EU. Wij hebben strikte afspraken met hen afgesproken in verwerkingsovereenkomsten.

Floris van Bommel deelt uw voor die partijen relevante persoonsgegevens met:

  • Salesforce Commerce Cloud: hierin wordt uw orderdata en klikgedrag (geanonimiseerd) geregistreerd. Ook wordt hierin uw e-mailadres opgeslagen wanneer u zich inschrijft voor de nieuwsbrief, of een account aan maakt.
  • Magnus: leverancier van het Order Management Systeem van Floris van Bommel. Hierin wordt alle data verzameld die nodig is om uw order af te handelen.
  • Adyen: een dienstverlener die de verwerking van de(terug) betalingen van uw order leveringen verzorgt.
  • Mailchimp: via Google versturen wij enkel geanonimiseerde data om analyses uit te kunnen voeren. Meer hierover leest u in artikel 6.
Wij verwijzen u graag naar artikel 11 wanneer u niet wilt dat wij uw gegevens met deze partijen delen.

Wij maken gebruik van de volgende soorten Cookies:
1. Functionele cookies: in deze cookies wordt informatie over uw websitebezoek opgeslagen. Dit zijn zogenoemde functionele cookies. Voor specifieke informatie over welke type cookies gebruikt worden en hoe lang deze worden opgeslagen verwijzen we u graag naar onze Cookieverklaring.
2. Analytische cookies: hiermee kunnen wij onder andere zien op welke plekken onze website te verbeteren is
3. Advertentie cookies: De volgende partijen plaatsen Advertentie cookies waardoor wij online advertenties gerichter kunnen tonen en daarmee voor u relevanter kunnen zijn.
  • Google Adwords

  • Met bovenstaande partij(en) hebben wij strikte afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Desondanks hebben wij geen volledige controle op wat de aanbieders van deze applicaties zelf met de cookies doen wanneer zij deze uitlezen. Voor meer informatie over deze applicaties en hoe zij met cookies omgaan, zie de privacy verklaringen van deze partijen.

    Het staat u vrij om cookies uit te schakelen middels uw browser. Houd er wel rekening mee dat het mogelijk is dat onze website dan niet meer optimaal werkt.

    Op de website van de Consumentenbond vind u een overzichtelijk en volledig artikel waarin staat hoe u per browser gemakkelijk cookies kunt verwijderen.

    U kunt hier onze uitgebreide Cookieverklaring lezen.

    6. Google Analytics

    Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe u en andere bezoekers onze webshop gebruiken. Wij hebben een bewerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met data verkregen via onze webshop. Er wordt altijd gewerkt met zgn. pseudonieme gebruikersprofielen. Zo sturen wij geen persoonlijk identificeerbare informatie door die Google kan gebruiken om een persoon te identificeren. Verder staan wij Google niet toe de verkregen Analytics informatie te delen. In de communicatie met Google anonimiseren wij de IP-adressen, deze methode heet IP-masking. Hiermee is slechts een gedeelte van het IP-adres zichtbaar (de laatste 3 cijfers van het IP adres zijn gemaskeerd). Voor meer informatie over Analytische cookies verwijzen wij u graag door naar onze Cookieverklaring.

    7. Beveiliging

    Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Overal op onze webshop wordt er gebruik gemaakt van een beveiligde verbinding (http via SSL, ook wel HTTPS genoemd).

    8. Bewaartermijnen

    Persoonsgegevens worden bewaard voor zo lang als nodig om uw bestellingen inclusief eventuele garantie af te handelen. Geanonimiseerde bezoekersdata die wordt ingelezen door Google Analytics wordt 26 maanden bewaard. In de Cookieverklaring kunt u terugvinden hoe lang bepaalde cookie data bewaard wordt.

    9. Websites van derden

    Wij kunnen niet garanderen dat hierboven genoemde derden op een zelfde manier als Floris van Bommel met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

    10. Wijzigingen in deze privacyverklaring

    Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling om onze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte blijft.

    11. Inzage, wijzigen of verwijdering van uw gegevens

    Voor vragen over ons privacy beleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in, of verwijdering van, uw persoonsgegevens kunt u te allen tijde contact met ons opnemen via:

    U kunt bij ons een verzoek indienen om een gegevensexport van gegevens die wij met uw toestemming gebruiken. Ook kunt u middels een motivatie aangeven dat u de verwerking van persoonsgegevens door ons wilt laten beperken.

    Om misbruik te voorkomen kunnen wij u daarbij vragen om u adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dient u een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. U kunt deze terug vinden in de instellingen van uw browser. Indien de gegevens niet kloppen, kunt u ons verzoeken om de gegevens te wijzigen of te laten verwijderen.

    Houdt u er rekening me dat wij uw gegevens niet kunnen verwijderen in geval van een wettelijke vastgestelde opslagverplichting, zoals regels met betrekking tot de boekhouding, of wanneer er andere wettige redenen zijn om dergelijke gegevens te bewaren.

    12. Autoriteit Persoonsgegevens

    Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Wanneer u denkt dat we uw rechten hebben geschonden, verzoeken wij u vriendelijk om ons hiervan op de hoogte te stellen door een e-mail te sturen naar webshop@florisvanbommel.com. Dit stelt ons in staat om de situatie zo snel mogelijk te onderzoeken. Op grond van de privacywetgeving heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen de verwerkingen van persoonsgegevens door ins. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

    Contactgegevens van onze webshop

    Floris van Bommel International B.V.
    Oisterwijkseweg 40
    5066 XD Moergestel

    Maandag tot en met vrijdag 9:00 – 17:30 uur

    E-mail: webshop@florisvanbommel.com
    Telefoon: +31 (0)13 51 36 940