Garantie en klachten

Hieronder treft u een overzicht aan van veel gestelde vragen over ons garantie en klachten proces. Indien uw vraag niet beantwoord wordt met deze informatie kunt u altijd telefonisch of per mail contact met ons opnemen.

Garantie en klachten

Hoe dien ik een klacht in over een artikel dat in de webshop is gekocht?

Heeft u een klacht en wilt u aanspraak maken op de garantie, meld uw klacht dan digitaal aan via deze link. Zodra u het digitale formulier correct ingevuld heeft krijgt u een bevestiging te zien van uw klachtmelding. We nemen vervolgens binnen vijf werkdagen contact met u op over de verdere afhandeling.


Bij het aanmelden van uw klacht vragen we u om de volgende informatie:


1. Het ordernummer van de bestelling waarmee het betreffende artikel is gekocht. Dit nummer is terug te vinden in de orderbevestiging die u, bij de aankoop, per mail ontvangen heeft van webshop@florisvanbommel.com. Het ordernummer heeft de volgende structuur: BE12345678.

2. Een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de klacht.

3. Foto's van:

 • Het probleem
 • De onderzijde van de schoen
 • De bovenzijde van de schoen
 • De beide zijkanten van de schoen.
 • De binnenkant van de schoen, zoveel mogelijk naar binnen geschoten richting de tenen.

 • Op alle artikelen uit onze webshop zijn de wettelijke garantiebepalingen van toepassing. Dit betekent dat u recht heeft op een goed product. Na melding van een klacht onderzoeken we of er sprake is van een verwijtbare klacht of dat het product toch goed is en er sprake is van niet verwijtbare slijtage of beschadiging. We beoordelen hiervoor onder andere de volgende zaken: leeftijd van de schoen, draagintensiteit, onderhoud, invloed van externe factoren, belasting van de schoen en de aard van de klacht. Indien noodzakelijk onderzoeken we tevens de product- en materiaaleigenschappen van de schoen.


  Hoe dien ik een klacht in over een artikel dat in een brandstore is gekocht?

  Heeft u een klacht en wilt u aanspraak maken op de garantie, meld het probleem dan in de brandstore waar u het artikel gekocht heeft. Zorg ervoor dat u het aankoopbewijs kunt overleggen, dit kan de kassabon zijn of een bankafschrift met de pintransactie.


  Bent u niet in gelegenheid om bij de brandstore langs te gaan, meld uw klacht dan aan via deze link. Direct na het digitaal indienen van uw klacht krijgt u een bevestiging van ontvangst te zien. Binnen vijf werkdagen nemen we contact met u op over de verdere afhandeling van uw klacht.


  Bij het digitaal aanmelden van uw klacht vragen we u om de volgende informatie:


  1.Een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de klacht.

  2. Foto's van:

 • Het probleem
 • De onderzijde van de schoen
 • De bovenzijde van de schoen
 • De beide zijkanten van de schoen.
 • De binnenkant van de schoen, zoveel mogelijk naar binnen geschoten richting de tenen.

 • 3. Een bewijs van aankoop. Dit kan een van de volgende zaken zijn:

 • Kopie van de kassabon.
 • Kopie bankafschrift.
 • Op alle artikelen uit onze brandstores zijn de wettelijke garantiebepalingen van toepassing. Dit betekent dat u recht heeft op een goed product. Na melding van een klacht onderzoeken we of er sprake is van een verwijtbare klacht of dat het product toch goed is en er sprake is van niet verwijtbare slijtage of beschadiging. We beoordelen hiervoor onder andere de volgende zaken: leeftijd van de schoen, draagintensiteit, onderhoud, invloed van externe factoren, belasting van de schoen en de aard van de klacht. Indien noodzakelijk onderzoeken we tevens de product- en materiaaleigenschappen van de betreffende schoen.


  Hoe dien ik een klacht in over een artikel dat bij een dealer is gekocht?

  Meld het probleem bij de betreffende dealer. Zorg ervoor dat u tijdens uw bezoek het aankoopbewijs kunt overleggen, dit kan de kassabon zijn of een bankafschrift met de pintransactie. Als u niet in de gelegenheid bent om langs te gaan, neem dan telefonisch of per e-mail contact op met de dealer om de verdere afhandeling te bespreken. Het is om diverse redenen niet mogelijk om een klacht over een artikel dat gekocht is bij een dealer af te laten handelen door Floris van Bommel. Meer informatie over waarom dit niet kan treft u aan bij de FAQ/veelgestelde vraag: 'Waarom kan ik niet bij Floris van Bommel terecht met een klacht over en artikel dat bij een dealer gekocht is?'

  Waarom kan ik niet bij Floris van Bommel terecht met een klacht over een artikel dat bij een dealer gekocht is?

  Om diverse redenen is het niet mogelijk de garantieprocedure op een artikel dat gekocht is bij een dealer te laten verlopen via Floris van Bommel. De drie belangrijkste redenen zijn als volgt:


 • Wettelijk: Ter bescherming van de consument is het wettelijk bepaald dat de verkoper (dealer) standaard de aansprakelijke partij is voor de deugdelijkheid van een product. Deze aansprakelijkheid loopt zo steeds verder terug de keten in. De verkoper heeft weer rechten ten opzichte van zijn of haar toeleverancier en die weer ten opzichte van zijn of haar toeleverancier, enz enz. Als een producent van een product niet bekend is, of moeilijk benaderbaar, heeft de consument zo altijd een partij die hij of zij direct aansprakelijk kan stellen. Een dealer van Floris van Bommel artikelen, waar ook ter wereld, is dus direct aansprakelijk voor de deugdelijkheid van de artikelen die hij of zij verkoopt. Conform deze wettelijke bepaling zijn alle aansprakelijkheidsprocedures van Floris van Bommel volgens dit systeem ingericht. Het is daarom niet mogelijk om een schakel (dealer) in de keten over te slaan en Floris van Bommel rechtstreeks aansprakelijk te stellen.

 • Zakelijke overeenkomst: U heeft een zakelijke overeenkomst gesloten met een verkopende partij (de Floris van Bommel dealer). Deze verkoper heeft u een product geleverd en u heeft een geldbedrag betaald. Het beoordelen van een klacht heeft mogelijk consequenties voor deze zakelijke overeenkomst. Het zou kunnen dat u recht heeft op volledige teruggave van het aankoopbedrag. Dit aankoopbedrag is echter niet in het bezit van Floris van Bommel. Toch zal, indien er sprake is van een rechtmatige klacht, het artikel vergoed moeten worden. Floris van Bommel kan een verkopende partij echter niet eenzijdig dwingen dit aankoopbedrag te retourneren. De verkopende partij zal de klacht altijd eerst zelf willen beoordelen en zelf tot de conclusie komen dat maatregelen nodig zijn alvorens er overgegaan wordt tot een regeling.

 • Service: Floris van Bommel is niet op de hoogte van uw persoonlijke omstandigheden, de adviezen die uw dealer u gegeven heeft en de afspraken die u mogelijk met uw dealer gemaakt heeft. Het opvolgen van adviezen rondom pasvorm, materiaal, onderhoud, maakwijze, draagdoel en lichamelijke bijzonderheden hebben direct effect op de duurzaamheid van een artikel. Het zou kunnen zijn dat uw dealer u met grote stelligheid een bepaald type schoen heeft geadviseerd en dat later blijkt dat de schoen toch niet voldoet en er daardoor een klacht is ontstaan. Als Floris van Bommel de klacht vervolgens moet beoordelen zal de conclusie zijn: De schoen is verkeerd gebruikt, er is geen sprake van een verwijtbare klacht. Uw dealer zal erkennen dat hij of zij het verkeerde advies heeft gegeven en zal een regeling met u treffen. Om een klacht goed te beoordelen en mogelijk klachten in de toekomst te voorkomen is relevante kennis van de drager, de schoen en de omstandigheden waaronder deze gekocht is van cruciaal belang. Uw eigen dealer is hier bij uitstek de aangewezen persoon voor.
 • Hoe dien ik een klacht in over de service van Floris van Bommel?

  Neem telefonisch (+31 (0)13 51 36 940) of per E-mail (webshop@florisvanbommel.com) contact met ons op. Binnen 14 dagen zullen wij inhoudelijk reageren op de klacht. Indien u uw ongenoegen voor wil leggen aan een onafhankelijke derde partij kunt u o.a. terecht bij:

 • de Geschillencommissie van het Europees ODR Platform.

 • U kunt uw klacht voorleggen aan de consumentenbond in het land waar u woont.
 • Waar kan ik terecht voor een reparatie?

  Floris van Bommel heeft geen eigen reparatieservice. Voor reparaties adviseren wij schoenmakers die aangesloten zijn bij het Schoenmakersgilde (NL) of in het bezit zijn van het certificaat 'Van Bommel meesterschoenmaker' (BE). Deze schoenmakers voldoen aan de kwaliteitseisen van Floris van Bommel en kunnen beschikken over originele Floris van Bommel reparatie materialen. Meer informatie over beide organisaties en een zoekmachine voor het vinden van een schoenmaker bij u in de buurt vindt u hier: www.schoenmakersgilde.nl of www.meesterschoenmaker.be